Timjan-&-vitlökskyckling




2 portioner

2 kycklingfileer
1 paket bonjour vitlök
timjankrydda
vitlökskrydda
tomat
3 dl grädde/ matlagningsgrädde


gör så här:

Lägg kycklingen i en ugnsplåt, på med massa timjan och vitlökskrydda. Bre på bonjour i klickar över kycklingen.
Häll över grädden. Sedan lägg ut tomaterna (tomaterna behövs inte men jag älskar ju tomat i mat).

In i ugnen på 225 grader tills kycklingen är klar, man får känna efter själv..

servra med en god sallad och ris.

Tonfiskpasta



(ser inte så gott ut men är det )


En tonfisk burk
krossad tomat
1 cream fraishe
kryddor - oregano, vitlök, chili

blanda allt i en kastrull å värm upp, servera till pasta.

Vit chokladkaka

Kakan är lite kladdig i mitten.
Ingredienser:
100 g smält smör
2 ägg
2½ dl mjöl
2 dl socker
2 tsk vaniljsocker
100 g hackad/riven vit choklad
Gör så här:
Rör ihop ägg, socker och vaniljsocker. Rör ner det smälta smöret och chokladen. 
Rör om. Blanda i mjölet. Häll smeten i en smord form (helst med avtagbara kanter).
In i ugnen på ca 200 g i 15 min.
Mums!

Färsk pasta med parmesansås

Ingredienser:
2 vitlök
300 g tärnad bacon
5 dl grädde
200 g parmesan
2 paket färskpasta
Gör så här:
Bryn baconen och häll över grädden och vitlöken.
Häll i riven parmesan och låten den smälta, rör om.
Koka pastan så den blir al dente. Häll såsen över pastan och rör om.
Mumma!

Kyckling med röd curry

Ingredienser:
2-3 kycklingfiléer
1 gul lök
1 röd paprika
½-1 msk röd currypasta (finns i glasburk)
½ msk mjöl
ca 1 ½ dl kokosmjölk
½ hönsbuljongtärning
lite soja
salt, peppar
smör att steka i
Gör så här:
Skär kycklingen i bitar och bryn den.
Hacka löken och paprikan och blanda ner det med kycklingen.
Låt allt fräsa ett par minuter.
Lägg i currypastan och rör om.
Strö över mjöl, salt och peppar och rör om.
Tillsätt kokosmjölken, sojan och buljongtärningen.
Låt allt koka ihop och rör om ibland. Se till att kycklingen
är helt genomstekt.
Servera med ris!

Vitlöksfläskfilé med tagliatelle

(finns ett liknande recept på tasteline.se)
Ingredienser:
ca 500 g fläskfilé
2 msk kalvfond
2 dl grädde
2 msk fransk senap
2 vitlöksklyftor
några färska champinjoner
tagliatelle (räkna med 3-4 knyten per person)
ev. lite gräslök
Gör så här:
Skär fläskfilén i bitar, bryn den. Skiva champinjonerna och bryn dem (i en annan panna).
Häll över champinjonerna och pressa vitlöken i fläskfilépannan.
Rör ihop grädden, fonden och senapen i en skål och häll över.
Låt allt koka ihop. Häll ev. i lite gräslök
Servera med tagliatellen.

RSS 2.0