Sockerkaka med vaniljfyllning

Ingredienser (kakan):
2 ägg
2½ dl socker
2 tsk vaniljsocker
2 tsk bakpulver
50 g smält smör
1 dl mjölk
3 dl vetemjöl
lite salt
ströbröd
Gör så här:
Slå på ugnen, 175 grader. Vispa ihop ägg, socker och vaniljsocker så det blir poröst. Smält 50 g smör och blanda det med mjölken. Häll det i äggblandningen och rör om. Blanda ihop mjöl, bakpulver och lite salt och blanda ihop det med det andra. Häll smeten i en bröad sockerkaksform och sätt in i ugnen ca 25 min.
Medan kakan svalnar kan du göra vaniljkrämen.
Ingredienser (vaniljkräm):
En fuskvariant då jag inte hade någon vaniljstång hemma..
2 äggulor
3 dl mjölk
3 msk socker
1 msk potatismjöl
2-3 (eller mer) vaniljpulver
Gör så här:
Vispa ihop alla ingredienserna utom vaniljpulver i en kastrull och koka upp. Vispa hela tiden så det inte blir klumpar eller bränns. Tag av från plattan när konsistensen känns lagom tjock. Låt den svalna. Blanda i så mycket  vaniljpulver så det smakar bra.
Dela sockerkakan och bred på vaniljkrämen, pudra över florsocker.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0