Mexican Chili-bacon och pasta

Detta är en rätt som går snabbt att tillaga och är enkelt och väldigt god =)




(Medveten att bilden inte är den läckraste :P)

Ingredienser:

Pasta
Bacon
Creme fraichee - mexican chili
körsbärstomater

Gör så här:

Koka pastan, jag använde fullkornsspaghetti. Stek baconen och sen i med körsbärstomaterna hackade i mindre bitar. I med creme fraichen. Det går givetvis att använda annan smak men jag tycker det blir så gott med mexican chili. När pastan kokat klart, i med den i stekpannan med baconen och rör om. Klart!!

Bounty




4 msk smält smör
5 dl cocosflingor
4 dl florsocker
5 msk grädde
Forma detta till en smet. Är den för lös = mer florsocker, För torr = mer grädde

Forma till lagom stora bitar, doppa i smält blockchoklad, eller marabou och ställ in i frysen.

Russinkakor




Ingredienser:

200 gram smör
1,75 dl strösocker
4 dl vetemjöl
1 tsk vaniljsocker
3 tsk bakpulver
1,5 dl russin

Gör så här:

Rör smör och socker mjukt och smidigt i en skål. Blanda mjöl, vaniljsocker, bakpulver och russin. Tillsätt mjölblandingen med smöret och sockret och blanda samman till en deg.

Forma små bollar, tryck till den lätt med handen, lägg dem glest på en plåt. De flyter ut ganska mycket så se till att de finns gott om plats runt varje kaka.

Grädda i ugenn på 175 grader i 10 min.

Kassler och broccoligratäng

Ingredienser:

400 g kassler
morötter
broccoli
paprika
tomater
(Man får ta lite efter känsla och tycke hur mycket man vill ha av allt)

Ostsås:

1,5 msk smör
3 msk vetemjöl
2 dl mjölk
3 dl grönsaksbuljong (vatten + buljongtärning)
1,5 dl riven ost
1/2 krm paprikapulver
1 dutt cayennepeppar
salt

Gör så här:

Lägg paprika, tomater, riven morot och broccoli i en ugnsform, lägg sedan i kasslern i bitar.




Gör ostsåsen. Blanda alla ingredienser och värm upp såsen, häll sedan över grönsakerna och kasslern, riv även över lite ost och sen in i ugnen på 225 grader i ca 20 min eller tills gratängen fått en fin färg.

Servera med potatis eller ät som den är =)



Godaste grytan



Ingridienser:

600 g bogfläsk eller skinka ( jag har även använt fläskfile och lövbiff som funkar lika bra)
1 purjolök
1 grön paprika

3 dl grädde
1 dessertost med paprikasmak
1 buljongtärning


1 tsk curry
1tsk paprikapulver
salt
peppar
1-2 tsk vetemjöl

banan

Gör så här:

Skär köttet i bitar, strimla paprikan och hacka purjolöken. Detta ska stekas och sätt sedan i en ugnsform.

Värm grädden, dessertosten, buljongträningen och vetemjölen i en kastrull. Tillsätt sedan kryddorna + vetemjölen. Häll över köttet i ugnsformen och in i ungen på 225 grader i 20 min.

Ta ut formen efter 20 min och tillsätt skivad banan, sedan i ugnen igen i 5 - 10 min så bananerna får lite färg.
Servera med ris och en sallad.

En riktigt god gryta :)

RSS 2.0