"Gyllene kålpudding"

Receptet kommer från Aftonbladets Wellnesstidning.
Ingredienser:
500 g älgfärs
600 g riven vitkål
1 hackad gul lök
1 köttbuljongtärning
1 tsk salt
1 dl grädde
(1 dl okokt fullkornsris) - kan uteslutas
riven ost
Gör så här:
Koka kålen ca 15 min så den mjuknar. Bryn under tiden färsen och fräs löken. Blanda ihop dem och smula ner buljongtärningen. Salta och peppra efter smak. Häll i kålen och blanda. Tillsätt grädden (och ev. riset). Lägg blandningen i en ugnsform och sätt in den i ugnen, 200 grader ca 40 min. Strö över osten då det är ca 10 min kvar. Servera gärna med lingonsylt.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0