Lax m. västerbottenost och vitvinssås

Ingredienser:
400 laxfilé
1 purjolök
100 g västerbottensost
2½ vitt vin (använde Grand Sud denna gång, finns som 2.5 dl-tetror för 21 kr på systemet!)
2 charlottenlökar
1 dl grädde
en fiskbuljongstärning
lite mjöl
Gör så här:
Lägg laxfilén i en smord ugnsform. Salta och peppra på båda sidor. Lägg på västerbottenosten och skivad purjolök. Hacka charlottenlöken och fräs den i en kastrull på spisen. Häll på vinet och fiskbuljongen och låt koka ca 5 min. Tillsätt grädden och lite mjöl så det blir bra konstistens. Häll såsen över laxen och sätt in i ugnen (200 grader) tills laxen är klar (ca 20 min).
Servera med pressad potatis eller potatismos (koka potatis, mosa, tillsätt smör och grädde så det blir bra konstistens. Krydda med salt/peppar)
MUMS!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0