Brytbröd

Ingredienser:
25 g jäst
½ dl olivolja
1 dl mjölk
1½ dl vatten
½ tsk salt
6-7 dl vetemjöl
2 dl västerbottenost
1 dl krossat linfrö
ägg, sesamfrön och lite havssalt till garnering
Gör så här:
Värm mjölken till 37 grader och blanda i jästen. Tillsätt vattnet, oljan, osten och saltet. Tillsätt linfröet och mjölet (börja med lite i taget) och arbeta den till en smidig deg (jag använde elvisp med degkrokar). Låt degen jäsa under bakduk ca 1 h.
Gör en rulle av degen på en lätt mjölad bänk, skär ut ca 13 bitar och gör bollar av dem. Sätt bollarna i en rund smord bakform (med avtagbara kanter) och låt jäsa ca 30 min.
Pensla bullarna med uppvispad ägg, strö på sesamfrön och lite havssalt.
Grädda ganska långt ner i ugnen, 200 grader, ca 15-20 min.
Perfekt buffébröd!


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0