Entrecote m. morot/zucchinirösti

Ingredienser:

Köttet är "extra mörad entrecote i skivor" (vad det nu innebär..)
Lägg det i en marinad med olja, soya, lite fond och vitlök.
Röstin:
1 riven zucchini
några rivna morötter
smör att steka i
Rödvinssås:
2 shalottenlökar
lite smör
3-4 dl vin
2 dl vatten
lite soja
2 msk kalvfond
1 skvätt balsamvinäger
mjöl eller maizena till redning
salt/peppar
Gör så här:
Röstin:
Riv zucchinin och salta den, låt den rinna av lite på hushållspapper/kökshandduk/i sil.
Riv morötterna. Blanda ihop dessa och salta/peppra. Stek blandningen i en liten stekpanna
med smör (INTE snåla) på ganska hög värme, den ska bli frasig. Vänd när det går.
Såsen:
Hacka lökarna och fräs dem i smör, häll på vin, vatten, fond, vinäger och lite soja. Låt allt koka upp. Smaka av med salt/peppar och häll på mer av någon ingrediens om det behövs (mer vin är sällan fel). Om du vill sila såsen så gör det innan redningen.
Stek till sist köttet snabbt, nån minut per sida bara.
Mumma!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0