Lammfärsbiff m. rostade rotfrukter och tzatziki
Ingredienser (biffar):
500 g lammfärs
½ dl ströbröd
ca 1 dl mjölk
1 ägg
salt, peppar
1 vitlöksklyfta
75 g fetaost
Gör så här:
Blanda ströbrödet och mjölken, låt det svälla ett par minuter. Rör ner ägget och salt/peppar. Lägg i färsen, pressa i vitlöken och smula ner fetaosten, blanda väl. Gör till lagom stora biffar och stek ett par minuter på varje sida (tills de är genomstekta).
Servera med rostade rotfrukter (broccoli, potatis och morötter på bilden), skär i lagoma bitar, häll på olja och salt. In i ugnen, 225 grader, ca 20 min.
Tzatzikin gör man genom att skala en gurka och gröpa ur kärnorna. Riv gurkan och låt den rinna av i ett kaffefilter. Blanda gurkan med 2 vitlöksklyftor, 2 dl turkisk yoghurt, lite citronsaft, salt och peppar. Den blir godast om den får så och dra lite i kylskåp innan servering.
Kommentarer
Trackback