Banankaka med citronglasyr
Inte den läckraste bilden
(recept från alltommat.se)
3 ägg
3.5 dl strösocker
100 g smör
1,5 vatten
4,5 dl vetemjöl
3 tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker
3 st bananer
0,5 st citron saft
glasyr
200 g philadelphia ost
25 g smör
1 dl florsocker
0,5 st citron, skal + saft
Gör så här
Ugnen på 175 grader.
Riv citronskal och pressa citronsaften
vispa ägg och socker poröst. Tillsätt smöret, vatten och det torra ingridienserna. Mosa bananerna och blanda med halva citronsaften. rör ner i skålen med det andra ingridienserna. Häll i en ugnsform och in i ugnen i ca 40 minuter. Låt kakak svalna.
Blanda osten, smöret, florsockret, resten av citronsaften och skalet till en smet, bre över kakan och låt svalna i kylskåpet ca 10 min och skär sedan i rutor,
Mumma :) gott och syrligt.