Rökig hamburgare m. coleslaw

Det här är LCHF-varianten, jag åt med vanligt hamburgebröd och pommes!

Ingredienser (burgaren):
400 g nötfärs
140 g bacon (tärnad)
2 vitlöksklyftor
1 tsk liquid smoke
1 dl grädde
1 msk grillkrydda
1 ägg
salt/peppar
Gör så här:
Stek baconen lätt, blanda den och alla andra ingredienser i en bunke.
Forma till burgare och stek dem.
Gott till; Cheddarost, knaperstekt bacon, sallad, tomat, rödlök..
Ingredienser (cole-slaw):
ca 1/3-1/2 vitkålshuvud
3-4 morötter
1/2 rödlök
dijonsenap
2 msk majonäs
5 dl creme fraiche
salt/peppar
Gör så här:
Riv vitkålen (lättast med en osthyvel) och även morötterna grovt.
Hacka löken. Blanda ihop det med creme fraichen, lite majonäs och lite senap.
Ta lite av allt först och smaka av ofta så en perfekt balans hittas ;)
Vissa vill ha mycket majonäs, andra mycket senap t.ex. Salta/peppra om det behövs.
Låt den helst stå ett tag i kylen så blir den ännu godare!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0