Jordnötskaka
Jordnötsbotten :
350 gram jordnötssmör
1 dl sirap
7-9 dl cornflakes ( Beroende på hur krispig du vill ha botten )
460 gram mjölkchoklad ( 2 stora chokadkakor )
2 dl vispgrädde
Garnering
Grovhackade Pistagenötter
Gör så här :
Använd en rund form , med avtagbara kanter. Värm upp jordnötssmör och sirap i en kastrull ( Ska inte koka – utan bara bli mjukt )
Krossa ner cornflaksen ( jag hade Kellogs K )
rör om tills du får en krispig smet.
Arbeta ut smeten i formen, och ställ kallt medan du gör tryfflen.
Smält chokladen över vattenbad.
Under tiden värmer du upp grädden – tills den börjat koka.
Vispa sedan i den heta vätskan lite i taget i den smälta chokladen.
Vispa tills du fått en fin jämn smet.
Fyll på detta över jordnötsbotten – och ställ kallt gärna över natten.
Krossa ner cornflaksen ( jag hade Kellogs K )
rör om tills du får en krispig smet.
Arbeta ut smeten i formen, och ställ kallt medan du gör tryfflen.
Smält chokladen över vattenbad.
Under tiden värmer du upp grädden – tills den börjat koka.
Vispa sedan i den heta vätskan lite i taget i den smälta chokladen.
Vispa tills du fått en fin jämn smet.
Fyll på detta över jordnötsbotten – och ställ kallt gärna över natten.
Innan servering , grovhacka pistagenötter och strö över jordnötspajen
Kommentarer
Trackback