Hallonpannacottapaj
Pajdeg:
12 st digestivekex
75 g smält smör
Fyllning:
3 st gelatinblad
3 dl vispgrädde
1 dl strösocker
250 g hallon
250 g philadelphiaost
färska bär till garnering.
Gör så här:
Kör kex och smör i matberedare. Tryck ut blandningen i botten på en pajform eller en bakform med löstagbar botten. Låt stå i kylen medans blandningen görs.
Lägg gelatinblad i en skål med kallt vatten. Häll grädde och socker i en tjockbottnad kastrull och sjud på svag värme tills sockret har löst sig. Ta upp gelatinbladen ur vattnet, krama ur och rör ner dem i grädden. Ta bort kastrullen från värmen och låt svalna något.
Mixa hallonen med mixer-stav eller i en matberedare till en pure. Rör ner philadelphian och puren i grädden. vispa till en slät kräm och häll den i pajformen.
Låt pajen stå i kylskåpen minst 3 timmar innnan servering. Servera gärna med färska bär.
Jätte gott =)
(receptet är från tasteline)
Kommentarer
Trackback