Skavssauté med potatismos
Taget från Dahlqvists LCHF-bok..
Ingredienser:
2 paket viltmästarskav (240 g) (eller annan skav)
1 gul lök
1 paprika
2 tomater
2 dl creme fraiche/2 dl grädde (eller lite av båda)
dijon-senap
soja för färgens skull
salt/peppar
Gör så här:
Hacka löken och paprikan och bryn dem. Lägg det i en skål. Bryn skaven.
Lägg i löken och paprikan, plus tomaten som är hackad (och gärna skalad).
Häll i grädden/creme fraichen och låt koka ett par minuter på svag värme.
Smaksätt med senap, soja, salt & peppar.
Ät till:
LCHF-style; t.ex. smörstekta sockerärtor
annars potatismos:
Koka ett par potatisar, mosa dem och blanda i smör och grädde/mjölk. Salta
& peppra efter smak.
Kommentarer
Trackback